Arts Summer University

 

Arts Summer University (ASU) este un proiect educaţional creat cu scopul de a familiariza elevii de clasa a XI-a cu mediul cultural şi universitar din Cluj-Napoca, cu focus pe Universitatea de Artă şi Design, programul oferind participanţilor posibilitatea de a alege conștient și informat facultatea pe care o vor urma. Timp de două săptămâni, 45 de elevi absolvenți ai claselor a XI-a din liceele din România vor putea avea contact direct cu viața de student şi tot ceea ce implică aceasta.

 

Elevi la facultate? Nicio problemă.

Ce înseamnă practic acest lucru?

 

În calitate de participant, vei experimenta un semestru din viața de student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în anul I de studii, comprimat în 2 săptămâni. Vei locui în cămin, vei trece printr-o simulare de admitere, te întâlneşti cu colegii de an, vei participa în mod realist la cursuri și ateliere, vei fi îndrumat de viitorii tăi profesori, iar la final te vei întâlni cu acel moment de care niciun student nu poate scăpa, sesiunea de examene.

Pe lângă programul de educație formală, vei lua parte la activități culturale, de cunoaştere, socializare şi educație non-formală. Ai ocazia să descoperi cel mai efervescent oraş studenţesc din România, să vizitezi expoziții, evenimente culturale și locurile frecventate de către studenți, să legi prietenii în cadrul serilor tematice şi a provocărilor întâlnite de-a lungul acestui proiect.


Arts Summer University îți oferă o imagine reală asupra sistemului universitar prin contactul direct cu acesta și ocazia testării mai multor aspecte din cadrul universității, facilitând o decizie corectă și conștientă cu privire la alegerea studiilor universitare. Mai mult de atât, ASU reprezintă o experiență studențească completă!

 

 

Taxă de participare Arts Summer University ediţia a VII-a : 420 lei.

 

Programe de studii

 

Pictură

loaded 2.jpg

Sculptură

Grafică

Foto-video-PCI

Conservare şi Restaurare

Ceramică-Sticlă-Metal

Arhiva ATDT 2.jpg

Arte textile – Design textil

Modă – Design vestimentar

Design

Istoria și teoria artei